Groenten zijn gezond!

Groenten aan je hond geven is misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar daar hopen wij met deze informatie verandering in te brengen. Want groenten en fruit zijn leuk, gezond en veelzijdig!

Al die verschillende kleurtjes bieden ontzettend veel gezondheidsvoordelen!

 

 

Maar waarom dan groenten:

Groenten en dan het liefst biologisch, bevatten ontzettend veel vitaminen en mineralen.

Iedere groente heeft een eigen palet van voedingsstoffen en daarom is variatie weer zo belangrijk. Bij variatie zorg je namelijk dat het lichaam van jouw hond allerlei voedingsstoffen krijgt aangeboden om optimaal te functioneren. En dan geef je dus ook  niet snel teveel van iets.

Behalve vitamines en mineralen bevatten groente en fruit nog meer, namelijk antioxidanten.  Hier gaan we later meer over vertellen. Ze zijn in ieder geval heel hard nodig om gezond te blijven.

 

Groenten mag je dagelijks toevoegen aan de maaltijd!

Fruit liever enkele keren per week als gezond snackje.

Je kan bijvoorbeeld aanhouden dat je 2 gram per kg lichaamsgewicht van je hond dagelijks mag toevoegen aan de maaltijd! Net als bij alle andere voedingen is het belangrijk om te kijken wat je hond lekker vindt en hoe hij erop reageert!

 

 

Weetje!

Honden kunnen de plantencellen van de groenten niet kapot maken. Het is belangrijk dat wij dit voor hun doen.

Het kapot maken van de plantencellen kan je doen door de groenten in de blender fijn te malen.

Bladgroenten, zoals spinazie kan je rauw in de blender doen en andere groenten kook je eerst en doe je daarna in de blender. 

 

Groenten voorbeelden:

Broccoli

Bloemkool

Worteltjes

Rode biet

Pompoen

Pastinaak

Asperges

Spinazie

Andijvie

Paksoi 

 Spruiten

Er zijn natuurlijk nog veel meer groenten. Houdt daarom zeker onze blog- en receptenpagina in de gaten. Wij zullen hier regelmatig recepten delen en voorbeelden geven van groentemixen. Dit is een mix van verschillende groenten, vaak een ondergrondse en een bovengrondse, zoals bijvoorbeeld, pompoen en bloemkool. Je kan de groentemixen namelijk ook in de vriezer bewaren!

Het laatste weetje voor nu is dat groenten ontzettend belangrijk zijn voor de gezondheid van de darmen. Groenten bevatten belangrijke vezels en onze darmbacteriën zijn dol op groenten. Hoe sterker onze darmbacteriën, hoe gezonder de hond!

Winkelwagen
Scroll naar boven