‘Kwispel en Relax is ontstaan door mijn grote liefde voor honden’

Ik kan mij geen leven voorstellen zonder honden erin!

Super leuk dat je een kijkje komt nemen op onze site. Ik ben Susanne. Het gezicht achter Kwispel en Relax. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder honden erin! En dat is uiteindelijk wat mij hier gebracht heeft. 20 jaren vol met ongelofelijk dankbaar werk bij een dierenarts als Paraveterinair dierenartsassistente, en in 2019 het besluit om terug de schoolbanken in te gaan om te leren hoe ik op een andere manier de gezondheid kan ondersteunen van onze honden. En wat een geweldige reis is dit tot nu toe al geweest!

Stress heeft veel invloed op gezondheid

Ik heb zoveel mensen ontmoet die allemaal hetzelfde doel nastreven… een gezonde, tevreden hond. Ondertussen mag ik mezelf naast paraveterinair ook massagespecialist voor honden, voedingsdeskundige voor honden en orthomoleculair voedingstherapeut voor honden noemen. Ook bij mijn eigen honden en katten, heb ik helaas veel ziekte meegemaakt. Hierdoor hoop ik nu meer preventief de gezondheid te ondersteunen. Wat in iedere studie terugkwam is dat stress een enorme slechte invloed heeft op de gezondheid. En stress is niet te voorkomen in deze wereld. Zowel mentale stress voor je hond, want de wereld is behoorlijk chaotisch, als fysieke stress, bijvoorbeeld pijn of tekorten aan nutriënten, eisen tegenwoordig een behoorlijke tol.
Mijn eigen herder Chase is een duidelijk voorbeeld van een hond die moeite heeft met het dagelijkse leven. Naast training en massage ben ik verder op zoek gegaan hoe ik hem hier verder in kon ondersteunen. In Australië en Amerika zag ik veel informatie over ‘Food Enrichment’ voorbijkomen. Dit betekent eigenlijk dat je je hond meer uitdaging biedt om te eten. Door het aanbieden op een andere manier dan de normale voerbak, maak je de maaltijd veel interessanter. Ik ben dit op gaan pakken en nu, 3 jaar later, wil ik niet meer zonder. Voor Chase heeft voerverrijking een belangrijke rol gespeeld om met zijn onzekerheid om te gaan , en ondertussen heb ik hier honderden andere honden (en katten)mee kunnen helpen. Daarom zal ik voerverrijking vaak gebruiken in mijn therapieën. Samen met mijn gezin woon ik in Scheveningen. Hier heb ik ook een praktijk/winkel waar je veel producten kan vinden voor de hond. En daar plan ik afspraken in voor consulten en workshops.
Winkelwagen
Scroll naar boven