Morosoep

Vroeg of laat krijgen we er allemaal eens mee te maken; je hond heeft diarree. Met dit enorm simpele recept kun je je hond op een volledig natuurlijke manier ondersteunen om zijn darmen weer tot rust te brengen.
 
Morosoep dankt de naam aan een kinderarts dr. Moro uit Oostenrijk. In 1908 ontdekte hij bij toeval dat wortelsoep kon ondersteunen bij diarree.
 
 
Ingrediënten:
500 gram verse wortelen 
1 liter water
 
Verhouding wortelen water: 0,5 : 1
 
Voor mensen wordt een mespuntje zeezout toegevoegd, voor de hond kun je dit weglaten.
 
Kook de wortelen minimaal 1,5 uur door. 
Door dit lange koken ontstaan suikermoleculen (oligosachariden) die een laagje vormen in de darmwand. Door dit laagje kunnen schadelijke ziektekiemen zich niet meer hechten en verlaten ze met de ontlasting mee het lichaam. 
Daarnaast blijkt morosoep ook goed te helpen bij diarree veroorzaakt door bacteriën welke resistent zijn voor antibiotica. 
 
Na het koken pureer je met een staafmixer de wortels in het kookwater. Vul eventueel met gekookt water aan tot je de juiste dikte hebt. De soep moet ongeveer de dikte van karnemelk hebben.
 
 
 
Je kunt de wortelsoep in porties invriezen zodat je altijd een voorraad voor de hand hebt indien nodig.
 
 
Toediening: geef je hond de soep een paar keer per dag en minimaal een halfuur vóór een maaltijd zodat de soep eerst door de darmen gaat. 
Houd voor kleine honden maximaal 250 ml aan per keer, voor grote honden maximaal 500 ml. Pas eventueel de hoeveelheid maaltijd naar beneden aan.
 
In de ontlasting van de hond zul je een oranje sliert terug vinden. Dit is het teken dat de wortelsoep goed zijn werk heeft gedaan!
 
 
 

Kortom: morosoep is een natuurlijk middeltje dat je in kunt zetten bij acute diarree.

Let op: raadpleeg altijd de dierenarts bij aanhoudende (langer dan 2 dagen) diarree, diarree bij een puppy of oudere/zwakkere hond, of wanneer je het niet vertrouwt. Diarree kan tal van oorzaken hebben en wanneer het langere tijd aanhoudt kan de hond uitgedroogd raken.

Winkelwagen
Scroll naar boven