Mijn gouden regels
voor een happy en
fitte senior…

Samen zijn

Niets liever dan alle andere dingen, zal je ouder wordende hond zijn of haar tijd samen met jou willen besteden. Soms is het leven druk en merken we niet altijd even goed, dat we een klein stapje terug moeten doen, om weer even contact te maken met onze senior. Net als bij mensen gaat met het ouder worden bij honden, de fysieke en mentale conditie achteruit. De cellen in het lichaam verouderen. Het herstel gaat langzamer en ze hebben veel meer slaap nodig. Dit betekent niet meteen dat ze ziek zijn. Maar wel dat je opnieuw naar jullie dagindeling moet gaan kijken.

Hoe zorg je ervoor dat jouw senior zijn gouden jaren comfortabel doorbrengt? Natuurlijk is iedere hond anders. Maar ik heb een paar ‘Gouden Regels’ gemaakt voor senioren.

4 gouden regels

Zorg dagelijks voor wat quality time met je senior. Geniet van dit grijze snuitje. Jij bent zijn of haar leven. Aandacht is nog steeds favoriet. Knuffel en speel samen.

Zorg voor een comfortabele slaapplek en let op of ze er makkelijk bij kunnen komen.

 Bescherm je senior. Zo zijn druk spelende honden of kinderen minder leuk als je rug pijnlijk is. Niet alle honden geven hun grenzen goed aan. Jij als baasje moet dus extra goed hierop letten.

 De zintuigen gaan achteruit als je ouder wordt. Dit kan onzekerheid meebrengen. Let op onverwachte bewegingen en onverwachte aanrakingen. Ze kunnen schrikken van een aanraking, als ze je niet hebben aan horen komen. Of ze zien bijvoorbeeld slechter in de schemer.

Fitte Senior workshop

 Wil jij weten hoe je jouw ‘Senior’ kan ondersteunen? Maak dan een afspraak voor een ‘fitte senior’ workshop. In deze workshop gaan we oefenen met massagegrepen, fitness voor de senior en zal de ochtend op jullie ingericht zijn. De workshops zijn in te plannen op de maandag- en woensdagochtend.
De duur is 2 uur en de kosten zijn 57,50 euro.

Uitgebreid consult

Of kies voor een uitgebreid seniorenconsult. Voor aanvang van dit consult stuur ik een anamnese formulier om gezondheid, voeding en supplementen te bespreken. Het consult wordt ingepland op een maandagochtend en duurt 3 uur. Je senior heeft tijd om te rusten tijdens het consult. Ik leer een basismassage. We bespreken een aantal balansoefeningen en we bespreken voeding en suppletie. Je krijgt hiervan een kort verslag mee naar huis. De kosten van dit uitgebreide seniorenconsult zijn 92,50 euro.

*bij ernstige gezondheidsproblemen en/of voedingsproblemen graag eerst overleg of een voedingstraject een betere optie is. Heb jij zin om samen met je senior een heerlijke ochtend te beleven vol met leuke tips, mail dan naar info@kwispelenrelax.nl om een afspraak te maken.

Winkelwagen
Scroll naar boven